Friday, January 28, 2011

Memancing

Orang tua kata jangan memancing time isteri mengandung..sian ikan tu sakit..sian jugak nelayan kelaut 9bulan kan?..........

baru dapat glove nak pusing spanar nanti, mcm glove motor!!seram!


hari tu aku nak bawak pancing..time isteri aku tido, aku sembang dengan baby dalam perut tu, aku tanya bole ke bapa nak bawak pancing ke terengganu? die tendang dengan kuat, sampai berlekuk la perut mak dia, xbole la tu kut...so aku tinggal je la. tanye mak die sah2 xbole punye,hehehehe..


so ade minggu ni aku follow je member aku mancing, kat area kuala ibai tu, malam, dalam kul 9pm, tempat xde lampu, mmg gelap gelita! tengah diorg syok2 memancing, aku notice ade orang jalan belakang kitorang, pakai baju putih..aku pandang depan kejap, toleh balik....no more...huhu. kesimpulan die: maybe aku tengah baca mesej hanphone before tu, so mungkin mata aku ada "garis putih".


semalam aku pergi kota baru dengan member2, pergi ke rantau panjang, beli jersey je sehelai..kedai dah nak start tutup time tu. then malam tu kitorang ke wakaf cheyeh, aku nak cari topi bob marley ke baby aku..xjumpe plak, busha die keras mcm kain guni plak, gatal die nanti.....

Sunday, January 9, 2011

apa la gajet nak belikan ke anak aku?

Orang kata beli kusi jalan die tu lambat2 skit, hehehe..susah jgk nak pilih, aku suke yang senang lipat, bole jadi car-seat, bole jadi buai, bole gune dari umur 0-day sampai reti jalan..katil plak orang kata xpayah beli pun xpe, dah tu nanti aku nak tido atas apa? sah2 mummy die nk kene susukan baby..aku?tido atas sofa dengan si-bulu je la..

xpun aku nak belikan ipad la ke die..senang die nak blajar, zaman skang kene ajar dari awal, senang die nak sketch, nak main game blajar, tgk thomas, bob the builder, huhuhu!!LOL!

(untuk ayah ke anak?!)

nak belikan camera pun ok jgk, sony NEX5 tu senang, kecik plak tu, senang die nak amik gambar daddy die nanti, hehehe..

(syukur, dapat idaman aku, hehehe)

skang ni mummy die selalu merungut penat, duduk lama penat, baring lama pun penat, baby pun dah sempit dalam badan die, malam2 kalau aku 3g call, baby tu kekadang menendang tu! nak cakap dengan bapak die kut, yg klakar tu lepas aku balik ke terengganu, baby tu mcm merajuk, die mengeras tanda protes ke mak die, hehehe...(samala mcm aku kecik2, meraung kalau bapak aku balik terengganu)

(sian isteri mengantuk, sibuk je makhluk atas bantal tu..)

looking forward nak balik jumpe family kat umah, duk sini dengan budak2 bujang asyik kene teman diorang cari calon isteri je..LOL!
Posted by Picasa

Thursday, January 6, 2011

Kerusi ku di celah lidah mu..

(warrrggh!! baby saya dalam perut ni garang!)

fuh, hari kamis ni hujan sepanjang hari dari tengah malam sampai abis keje, rasenye banjir la kut area ni, weekend ni aku x balik KL la, xde orang nak balik, bazir la plak rase, ikutkan hati nak jumpe my girls kat bentong, hm..nextweek la kut, kat sini sembang2 dengan member2 sume pasal awek, hehhehe, gersang plak!

today's class was with my senior offshore superintendent, orangnye garang jugakla..tapi kecik2 dulu aku slalu la breakfast kat sbelah meja die je dengan parents aku, xsangka plak die ni 80k/mnth gaji punye orang, hahaha! diorg ni sibuk nak brainwash kami ni supaya akan bentuk satu generasi baru la kat sana nanti, hehehe..

(this is wrong!!!not for baju baby!!!!)

(ha..that's more like it, hhehehe..)

pak2 arab yang attend course kat sini belum balik lagi, dah 2minggu dah duduk sama ngan kitorang, diorg training HSE dengan petwonas, perangai kasar betul diorg ni, kat tempat kitorang ni ade mc 'cyber cafe' la, tempat die xde kerusi(supaya ko main tenet sekejap je la..) tapi pak arab ni selamba je bawak masuk kerusi dari luar, dh buat mcm nenek die punye computer..bile tegur NO sekali, 4kali die reply NO balik kat ko..xcaya?cuba try, LOL!

sarip: no chair here..
arab gemok: no!No!no!no! chair moment only!

..kepala die..

Posted by Picasa

Tuesday, January 4, 2011

Stop-IT! (tengok utube)

some pics that were taken during 'free' paternity outing with fotofreaks team, diorg shooting video, aku saje2 snap gambar je. snap kat area wetland, putrajaya.

(saya panas..)

Hari ni aku training pasal maintenance dengan omputih, semalam plak dengan askar laut, hahaha! yg semalam kene puntual gile babi, 8am start, die nak 6.30am kene ada sana.. harini mujur lewat skit, maybe flight delayed kut, so aku bole la menikmati lempeng campur madu dengan lama di cafe..hehehe.

(cuaca terang, cerah)

cuaca kat terengganu ni cerah je 2-3hari ni, weekend lepas hujan sampai banjir! petang ni bole la main tenis ke. malam kang kene edit gambar orang skit, nak buat album je pun..weekend ni rase mcm nak balik, ade member tu nak balik, tapi takut plak nak naik dengan die ni, bawak laju!

(fotofreaks team)

(ee..apada?)

Posted by Picasa

Monday, January 3, 2011

new short-cut (for me lah...)


(bilik tumpangan selama 11bulan)

last night aku sampai ke terengganu kul8pm, dalam 3.30pm aku bertolak dari KL(hantar wife skejap ke bentong), my friend ajar ikut jalan jerangau- jabor utk ke Kuala Terengganu. it save me almost 2hours kalau compare ikut jalan kemaman-paka-dungun sume tu.. tapi jalan agak bahaya skitla, nak mengelak babi, lembu, kerbau....hantu, huhu!

(riazz cafe..murah je, jgn risau nak lepak sana..)

(pari tepung, location kat airpot KT)

(nasi kerabu ayam bakar...Pergh!!!kat area batu rakit)

( sotong tepung, airpot KT jgk..)

hm..aku dapat trade production, rasenye aku apply jadi pomen aritu, tapi aku sangat bersyukurlah!!!best2!!

baby dalam perut mak die dah 7bulan lebih, dah bole main gurau2 dengan die, hehehe..xsabar!!insyallah!

Saturday, January 1, 2011

1st time shoot Bunga api

(cerdik, aku pakai wide lens..)

Last night, my mom ajak makan seafood, saje je kut nak naikkan hemoglobin bini aku tu, so we went to Sabak, taman melati, melantak sampai kembung perut! merangkak gout nak kluar dari kedai tu balik ke umah..hehehe.

then my friends ajak lepak sempena sambutan tahun baru, nak ke KL mmg tak la, jem kut! so diorg decide lepak kat area tasik ampang tu je.. ramai orang tu!!

so dah sampai sane dalam 1130pm, letak2, set2 kan camera, aku bawak 2lens je, telephoto n wide lens, igtkan bunga api tu tinggi, rupanya rendah....bajet x cukup kut.

(paras lutut je..LOL!)

okla, bunga api tu last dalam 10minit jugak la, sempat la jugak nak tukar lens tu, tapi sepanjang pegang camera ni, rasenye ni 1st time aku amik gambar bunga api ni! kelam kabut nak pikir camne nak snap, ade suh gune kertas hitam la, cable la..hehehe

(jangan pandang KLCC, zombie, hihihi)

(the girls..)

hm, esk nak kene siap2 kan softcopy CD, nak kene bagi orang, tgkla setakat mane aku sempat siapkan, bukannye aku ni robot, weekdays aku kerja, balik KL ni je baru pegang PC. petang ni nak main futsal, kawan suh jadi keeper...

Posted by Picasa